Article:

Sortida al CCCB

06-07-2019 Alex Navarro

Visita a l'exposició QUÀNTICA al CCCB de Barcelona
Una trobada d'encuriosits pel tema de la física quàntica amb la visita al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
Entre els participants en la sortida s'hi troben dos dels joves que van presentar els seus projectes al Premi Astrobanyoles d'enguany, un d'ells el guanyador.
La nostra agrupació ja fa temps que divulga i treballa el fet dels lligams entre Art i Ciència i la necessitat d'apropar aquests dos grans nuclis de coneixement en l'educació i la vida quotidiana. El CCCB n'és un dels centres de referència a Catalunya i ara ens ho demostra amb aquesta explicació per part d'artistes, que han estat residents al CERN, sobre el que ells entenen per física quàntica.
Contemporaneïtat, avenç i futur pel canvi de mentalitat necessari envers els conceptes rígids de la física clàssica són el nucli d’aquesta sorprenent exposició.
Tal com ens diu el mateix Centre, l'exposició QUÀNTICA: «...és una coproducció d’àmbit europeu que té com a origen el programa Arts at CERN, que pretén acostar al gran públic i mitjançant la creació artística les investigacions que es fan a l'accelerador de partícules d'aquesta organització internacional. A més, l'exposició presenta un recorregut científic amb l'objectiu d’explorar com és aquesta realitat elemental que descriu la quàntica, present al món sensible però oculta als nostres sentits, i quina tecnologia se'n deriva» .
Interessant visita que, a alguns ens va deixar les ganes de tornar-hi, i que va ser adornada amb una passejada a l'exterior del recinte medieval de l'Hospital de Sant Pere i Sant Pau i a l'antiga fàbrica de cerveses Moritz – amb degustació inclosa, és clar.