Article:

Sortida al MNACTEC

25-05-2019 Carles Puncernau

El dissabte 25 de maig vam anar 8 socis i una persona no sòcia a visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a la Rambla d’Egara a Terrassa. Realment és un museu que val la pena visitar. Està totalment dedicat a la ciència i la tecnologia.
Per començar vàrem seguir les indicacions per a visitar la part que corresponia a l’antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, construïda entre 1907 i 1908, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill. Totes les naus estan fetes en volta catalana, fins a 161.
Vam baixar fins a les carboneres i vam veure, l’interior de la xemeneia de 42 metres d’alçada, les dues calderes per produir vapor i tots els entramats de rodes i politges que els calia per a moure tota la maquinària de la fàbrica.
Es pot anar seguint tot el procés de tractament previ i fabricació de la roba de llana, des de l’arribada en saques fins a les bobines de producte acabat.
Després ens vam escapar a visitar una joia del modernisme, la masia Freixa, també de l’arquitecte Muncunill. Tornem al Museu fins que el tanquen al migdia, moment que aprofitem per anar a dinar a l’edifici on abans estaven les oficines de la fàbrica, ara restaurant.
Tot seguit, tornem al museu per continuar veient les exposicions que encara no hem vist. Sobre energia, transport, LHC, ordinadors, química. Tot un viatge per la ciència i la tecnologia. Gairebé que no vam tenir temps d’acabar-ho.