Article:

Sopar-G: estem preparats per un nou esdeveniment Carrington?

01-12-2018 Kilian Vindel

Sopar G-Astronòmic desembre-18
El passat dissabte 1 de desembre, i al restaurant Voraestany del CNB Banyoles, vàrem celebrar una nova edició del tradicional Sopar G-Astronòmic que organitza la nostra associació des de fa força anys.
Sota el títol “Estem preparats per un nou esdeveniment Carrington”, una catorzena de socis ens vàrem reunir al voltant d’un bon sopar, i ens vàrem preguntar, entre d’altres qüestions, què passaria si una Ejecció de massa coronal, de tipus X fos parcial o totalment Geo-efectiva i desencadenés una tempesta electromagnètica que malmetés, de manera puntual o indefinida, amb tot el teixit elèctric del planeta.
Vàrem posar sobre la taula l’informe de la Nasa que alerta de les conseqüències que se'n derivarien als EEUU que són perfectament extrapolables a la resta de països occidentalitzats.
Vàrem citar, a banda del conegut esdeveniment Carrington, altres esdeveniments similars com l'Esdeveniment Carlemany o l'Esdeveniment Bristlecone.
Altres aspectes jurídic polítics també varen ser posats sobre la taula, com per exemple l’ordre executiva durant el Mandant de Barack Obama als EEUU, els plans territorials que algunes comunitats autònomes a l’Estat Espanyol estan duent als seus respectius parlaments, o les iniciatives preses a altres estats com Alemanya, Austràlia o el Regne Unit.
No ens vàrem oblidar de les conseqüències financeres que comportaria un esdeveniment d’aquestes magnituds.
Una vetllada prou amena amb un molt bon ambient entre els assistents!