Concurs d'enginy 2018

10-03-2018 Carles Puncernau

El dissabte dia 10 de març ens vam trobar a la plaça Major a les 17 h per a realitzar aquest concurs per atreure gent jove i fer una mica de difusió de les activitats de la nostra entitat.
Ha estat la sisena vegada que es realitza i va comptar amb la participació d'11 llançadors.
Hi havia dos tipus de premis, un per a l'avió que aguantés volant més temps i l'altre al que assolís major distància respecte del punt de llançament. El tipus de model a presentar era lliure, això sí, només es podia fer servir el full de paper entregat per Astrobanyoles i tisores per a tallar-lo, si calia.
També es van oferir per part de l'organització cinc models de construcció d'avions, Fletxa 1 i 2, Sageta, Planejador i Turbo, per si a algú li calia ajuda.
Després de recollir el full de paper i fer les proves prèvies per tal de millorar el model triat es va passar a la competició.
El resultats finals van decidir com guanyador de la prova de permanència en vol a en Mihail, qui va tenir el seu model volant durant 4,5 segons. El segon va quedar gairebé un segon per sota. En quan a la prova de distància el primer lloc va ser per en Coco qui va realitzar un desplaçament de 10,3 metres. En segon lloc va arribar fins a 9,0 m.
Els guanyadors van rebre una samarreta amb el logo d'Astrobanyoles i una gorra. L'any que ve hi tornarem amb un altre concurs.