Article:

Sopar-G: 2001. Una odissea en un Univers Casual o Causal? - Kilian Vindel - Xavi de Palau

08-04-2017 Alex Navarro

El dissabte dia 8 d'abril vàrem parlar de ciència-ficció amb en Kilian Vindel i en Xavi de Palau com a interlocutor principal. Va ser entre amics amants de la «G-astronomia» on el contingut de l'àpat és l'habitual, com ho és la disposició a compartir idees dels associats assistents.
El tema central va ser el film del 1968 «2001: Una Odissea a l'espai» del director Stanley Kubrick. Després de veure'n un petit resum i de destecar-ne els punts bàsics que el presentador volia remarcar, es va iniciar una agradable taula rodona on, com sempre, tothom hi té opinió.
Vàrem parlar sobre una suposada intel•ligència superior que ajuda a desenvolupar a la humanitat en el film, de intel•ligència artificial en front de la humana, entre altres punts interessants. També vàrem destacar la presència militar en la cursa del domini de l'espai, encara que les converses vàren anar a parar a una bona discusió sobre ciència vs espiritualitat.
Hi vàrem trobar veritables coneixedors i fans de l'obra, tant del film com de la seva versió novel•lada de Artur C. Clarke. Fins i tot en Gilbert Buscató, un bon amic de l'associació, ens va mostrar una maqueta, feta en especial per la xerrada, de la nau transportadora de la missió que es discutia.