Article:
7è Premi Astrobanyoles: Lliurament de premis
31-03-2017
Acte de lliurament del Premi Astrobanyoles 2017, el divendres 31 de març a les 20:00 a la Sala d'Actes del Museu Darder:
El passat divendres 31 de març a les 20:00 es va celebrar l'acte de lliurament del 7è Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica, amb la presència d'Ester Busquets, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles i Lluís Figueras, director del Museu Darder. Els membres del Jurat van presentar cadascun dels treballs, que van ser:
- «Rellotge analemàtic autorientable. Disseny, construcció i implementació». Autor: Àlex Garcia Herranz de l'INS Pere Alsius i Torrent. Tutora: Mª Àngels Picart.
- «Exoplanetes. Cerca i metodologia de detecció». Autor: Joel de Palau i Comamala de l'INS Pere Alsius i Torrent. Tutora: Fina Graboleda.
- «Vivim en un món Zipfià?». Autor: Clement Hamilton Renalias de l'INS Pere Alsius i Torrent. Tutora: Mª Àngels Picart.
- «Arquitectura bioclimàtica. Disseny d’una casa». Autora: Anna Puigvert Juan de l'INS Pere Alsius i Torrent. Tutor: Joan Carol.
- «Integrative taxonomy for the Motacilla alba complex: Motacilla alba alba and Motacilla alba yarrellii». Autora: Irene Barnosell Roura de l'INS Josep Brugulat. Tutora: Consol Duran i Vila.
- «El patinatge. Patinar en 3D». Autora: Paula Martí Fructuoso de l'INS Josep Brugulat. Tutor: Rafel Juanola.
- «A partir de la llum, la refracció cònica». Autora: Xènia Castellà Camps de l'INS Pla de l’Estany. Tutora: Dolors Pujol.
El treball guanyador va ser «Integrative taxonomy for the Motacilla alba complex: Motacilla alba alba and Motacilla alba yarrellii», d'Irene Barnosell Roura i els finalistes, ex-aequo, «A partir de la llum, la refracció cònica», de Xènia Castellà Camps i «Rellotge analemàtic autoorientable. Disseny, construcció i implementació», d'Àlex Garcia Herranz.
Aquest any els treballs presentats han comptat amb grans mitjans per a la seva realització, com els laboratoris d'òptica de la UAB o de genètica de la UB, el telescopi d'Astrogirona, eines de tractament de vídeo al propi centre, un dispositiu propi per fotografiar la posició del Sol durant tot un any, utilització de programes de disseny gràfic o una idea treta de Youtube i programes lliures d'Internet. Tots els autors han buscat els mitjans més adients per portar-los a terme i tots han estat fets amb gran rigor i amb una gran il•lusió.
Enhorabona a la guanyadora, els finalistes i a tots els participants, per la qualitat dels treballs i la feina realitzada!!
A la imatge, la guanyadora amb la regidora d'Educació.
Els treballs es poden veure a l'històric d'edicions de l'apartat Premi d'Astrobanyoles.