Article:

Concurs d'Enginy 2017

11-03-2017

L'Ou volador
Consistia en embolicar un ou de gallina de tal forma que anant-lo llençant des de diverses alçades no es trenqués. Per a protegir-lo cada participant disposava de dos fulls de cartolina A3, cola, tisores, sis canyetes (de les que es fan servir per xuclar begudes) i enginy.
A l'hora de començar hi havia tres participants, Biel Esteva, Laia Mudarra i Tomàs Gòmez. A ells s'han afegit, fora de concurs, dos membres més d'Astrobanyoles, Rafel Juanola i Josep Angelats.
Els llançaments han començat a una alçada d'1 metre, tal com deia el reglament del concurs i s'anava pujant de 30 en 30 cm. L'objectiu era eliminar tots els participants menys un, que seria el guanyador.
En Tomàs ha esta el primer eliminat, en el primer llançament. En Biel i la Laia han continuat competint fins els 3,4 m, alçada en la qual la Laia ha quedat eliminada per trencament de l'ou, tal com demostrava el suc que hi sortia del seu enginy. En Biel ha continuat concursant i ha optat per anar a fer un llançament a 4,5 metres, on l'ou s'ha trencat.
Ha quedat com guanyador i se li ha fet entrega d'un premi consistent en un val regal de 30€ per anar a bescanviar per llibres a una botiga de Banyoles. A tots els participants se'ls hi ha fet entrega d'una samarreta i una gorra d'Astrobanyoles com recordatori del concurs.