Article:

6è Premi Astrobanyoles: Lliurament de premis

12-04-2016 Josep Lluís Díez

El passat divendres 8 d'abril a les 20:00 es va celebrar l'acte de lliurament del 6è Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica, amb la presència de Joan Anton Abellan, president d'Astrobanyoles, Ester Busquets, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles i Lluís Figueras, director del Museu Darder. Els membres del Jurat van presentar cadascun dels treballs, que van ser:
- Un òrgan i una malaltia desconeguts: El pàncrees i la pancreatitis, autora: Jordina Costabella i Despuig de l'INS Josep Brugulat, tutora: Consol Duran i Vila.
- Vostè dirà: La importància de l'anamnesi en el procés diagnòstic, autora: Clàudia Brunet i Torres de l'INS Josep Brugulat, tutora: Marta Castanyer Codinach.
- Disseny d'un habitatge domòtic i sostenible, autor: Pau Padrosa Sala de l'INS Josep Brugulat, tutora: Maite Ros.
- Impressió d'avions 3D, autors: Sergi Bech Sala i Marc Serra Cargol de l'INS Pere Alsius i Torrent, tutor: Joan Carol Tarrús.
- Disseny i construcció d'un quadcòpter amb impressora 3D, autors: Jordi Brunsó Villaranca i Bernat Díaz Sala de l'INS Pere Alsius i Torrent, tutor: Joan Carol Tarrús.
- BMT vs. BMC - Transgènics. Assaig experimental de coexistència, autora: Laia Arbat Ramió de l'INS Pere Alsius i Torrent, tutora: Hortènsia Belmonte Soler.
- Homeopatia: medicina o placebo?, autora: Júlia Boix Serrano de l'INS Pla de l'Estany , tutora: Purificación Hermoso Lendínez.
El treball guanyador va ser BMT vs. BMC - Transgènics. Assaig experimental de coexistència, de Laia Arbat Ramió i els finalistes, ex-aequo, Disseny d'un habitatge domòtic i sostenible, autor: Pau Padrosa Sala i Disseny i construcció d'un quadcòpter amb impressora 3D, de Jordi Brunsó Villaranca i Bernat Díaz Sala.
Cal dir que va haver una gran assistència d'autors, familiars i professors dels instituts, per el que es considera que va estar encertat el canvi de data de l'acte a divendres al vespre. Enhorabona a la guanyadora, els finalistes i a tots els participants, per la qualitat dels treballs i la feina realitzada!