Article:

Taller de Robòtica 2015

11-07-2015 Xavier de Palau

Del 6 al al 17 de juliol estem duent a terme la segona edició del Taller de Robòtica. A causa del gran èxit de participació hem separat els participants en dos torns d'una setmana cadascun. El repte d'enguany és rescatar una nau de transport d'una colònia del planeta Mart mitjançant un robot autòmat que es dirigeixi fins unes coordenades.
L'objectiu és que els joves a partir de 12 anys coneguin el món de la robòtica i s'introdueixin d'una manera dinàmica, participativa i activa en la programació d'autòmats. Hem introduït el coneixement de la placa Arduino, programació i algorísmica amb C, instal·lació de programes i drivers, circuits, sensors, etc. La seva gran motivació i passió per la robòtica dels participants ha fet que l'objectiu estigui plenament assolit.


L'objectiu serà la construcció d'un robot explorador-rastrejador.
Any 2047. L'agència espacial de la Federació de la Terra està començant la colonització de Mart. Les naus de transport sobre la superfície del planeta no reposen ni un instant portant material de les mines d'extracció fins a la base. Però heus ací que un vehicle de transport automatitzat s'ha avariat en un lloc remot. Les sondes que orbiten el planeta l'han detectat després de fotografiar la superfície de la zona. Malauradament l'avaria és greu i no pot tornar sol. És vital recuperar la càrrega de minerals sigui com sigui!
Els enginyers de l'agència necessiten construir un robot i programar-lo per tal que es dirigeixi fins a les coordenades que la sonda espacial els ha enviat. El robot, sense control directe humà, ha d'arribar al lloc de la nau avariada sense incidents. Per acabar-ho de complicar, els models meteorològics preveuen una gran tempesta de pols a la zona per d'aquí 5 dies. Ens hem d'afanyar!
Se'n sortiran els nostres enginyers?

[PDF1]  -  [PDF2]