Article:

La NASA recercarà condicions per la vida a Europa.

28-05-2015 Josep Lluís Díez

El passat 26 de maig, la NASA ha anunciat que utilitzarà nou instruments per avaluar les possibilitats de que hi hagi vida a l'oceà glaçat que cobreix gran part de la superfície d'Europa. Càmeres d'alta resolució, espectròmetres per analitzar la composició química de la superfície, radar per determinar el gruix de la capa glaçada, equips per a mesurar el camp magnètic, seran alguns dels aparells per fer la investigació. La nova missió sortiria en la propera dècada i estaria en òrbita de Europa durant tres anys.
A la Terra existeixen fonts termals en el fons marí i alguns investigadors creuen que en elles s'haurien format els primers organismes del nostre planeta. Els científics pensen que al fons marí del satèl·lit de Júpiter poden haver fonts hidrotermals, que serien una potencial font d'energia per les formes de vida, si és que existeixen, en aquelles profunditats. L'oceà d'Europa podria tenir el doble d'aigua que el terrestre i és, per ara, un dels millors llocs per recercar vida fora de la Terra.
La imatge (NASA/JPL-Caltech/SETI Institute) mostra Europa tal com es veuria a ulls humans, basada en les dades de la missió Galileo.
Continuar llegint [1].

[Enllaç1]