Article:

5è Premi Astrobanyles: Lliurament de premis

13-04-2015 Josep Lluís Díez

Aquest passat dissabte 9 d'abril a les 18:00 va tenir lloc, a la Sala d'Actes del Museu Darder, l'acte de lliurament del 5è Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica. Amb la presència de Jordi Congost, regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Banyoles i Lluís Figueras, director del Museu Darder, es va procedir a la presentació dels nou treballs que concursaven, fent diferents membres del Jurat del Premi la glosa de cadascun d'ells. La relació de treballs presentats va ser:
- Proposa't salvar una vida, autora: Berta Boix Roca de l'INS Pla de l'Estany , tutora: Dolors Pujol Camps.
- L'estel d'argent, autora: Irene Costa García de l'INS Pere Alsius i Torrent, tutora: Hortènsia Belmonte Soler.
- Seguretat informàtica Web, autor: Pol Barrachina Hernández de l'INS Pere Alsius i Torrent , tutors: Joan Carol i Eduard Casadevall.
- Estudi de l'efecte antibiòtic en productes alimentaris, autora: Cristina Saubi Puignau de l'INS Pere Alsius i Torrent, tutora: Teresa Cels Felip.
- Flors de Bach, autora: Sílvia Cufí Aregay de l'INS Josep Brugulat, tutora: Sílvia Coll.
- Obtenció d'etanol com a combustible, autor: Aniol Roure i Bassols de l'INS Josep Brugulat, tutor: Isidre Colomer Plana.
- L'obsolescència programada, autor: Pau Juscafresa Rodeja de l'INS Josep Brugulat , tutor: Josep Pagès.
- Creació d'un videojoc per a mòbil, autor: Aniol Maestre Camps de l'INS Pere Alsius i Torrent, tutors: Joan Carol i Eduard Casadevall.
- La biomedicina: una ciència essencial i alhora incompresa, autores: Mar Segundo Felip i Marta Costa de Aguirre de l'INS Pla de l'Estany , tutora: Mª Àngels Cunill Ferrer.
A continuació es va procedir a proclamar el treball guanyador que va ser Obtenció d'etanol com a combustible, d'Aniol Roure i Bassols i els finalistes, ex-aequo, L'estel d'argent d'Irene Costa García i Creació d'un videojoc per a mòbil, d'Aniol Maestre Camps.
Properament es podran veure els treballs en una pàgina a la que es podrà accedir des del portal d'Astrobanyoles. Els membres del Jurat van deixar constància de la qualitat dels treballs presentats, per el que felicitem a tots els participants i especialment al guanyador i finalistes.