Article:

Gerard Gómez a l'Acadèmia de Barcelona

08-12-2014 Josep Lluís Díez

Gerard Gómez, el nostre company d'Astrobanyoles va ser elegit el 12 de desembre de l'any passat (2013) nou acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB [1]) i properament pronunciarà el discurs d'entrada a l'Acadèmia.
Llicenciat en matemàtiques per la Universitat de Barcelona, doctorat en 1981 per la Universitat Autònoma de Barcelona, és catedràtic de Matemàtica Aplicada de la Universitat de Barcelona des de 1988. Autor de 80 publicacions científiques, les seves àrees de recerca són la Mecànica Celeste i l'Astrodinàmica. Membre de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya [2], ha estat consultor de l'Agència Espacial Europea, la NASA i el Centre Nacional d'Estudis Espacials de França.
Actualment coordina AstroNet-II, xarxa de formació en Astrodinàmica finançada per la Comissió Europea.
La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, fundada en 1764, ha comptat entre els seus membres històrics amb personalitats com Pere Alsius i Torrent (banyolí, farmacèutic), Josep Comas i Solà (astrònom), Ramon Margalef López (ecòleg), Antoni Martí i Franquès (químic), Francesc Salvà i Campillo (metge), Antonio Torroja y Miret (matemàtic) i molts altres. A partir d'ara comptarà amb un membre d'Astrobanyoles. Des d'aquí la nostra felicitació més efusiva al nostre company Gerard per el seu nomenament.

[Enllaç1]  -  [Enllaç2]