Article:

Presa de contacte! La sonda Philae aterra al cometa

13-11-2014 Xavier de Palau

Després de 10 anys de missió i 6500 milions de quilòmetres recorreguts, els humans hem fet història: el mòdul Philae de la sonda Rosetta ha arribat al seu destí.
L'aterratge damunt el cometa 67P/Churiumov-Guerasimenko [1] és un esdeveniment únic, comparable a l'arribada de l'home a la Lluna.
Hi han hagut moments d'incertesa durant les sis hores que ha durat la maniobra d'aterratge, sobretot quan l'ESA confirmava que els arpons no es van disparar i la sonda només estava subjectada pels cargols dels extrems de les potes quatre centímetres a la superfície del cometa. A més, tampoc s'ha activat el motor de rebotida. Els enginyers intentaran obrir els arpons de manera manual per així assegurar l'èxit.
El punt escollit de l'aterratge s'ha batejat com Agilkia (en honor a l'illa d'Egipte), d'un quilòmetre quadrat, just al cap del cometa, una de les àrees menys accidentades.
Aquesta missió, a través dels experiments que es durà a terme en els propers mesos, ens permetrà conèixer una mica millor l'origen de la vida i del nostre sistema solar al ser els cometes uns dels cossos més vells que tenim a prop.
Per a més informació visiteu: http://rosetta.esa.int/ [2]

[Enllaç1]  -  [Enllaç2]