Article:

XX Congrés Estatal d'Astronomia

14-12-2012 Carles Puncernau

Entre els passats dies 6 i 9 de desembre es va celebrar a Gandia el congrés dels astrònoms no professionals. Van ser tres dies intensos de xerrades, ponències i tallers, on dos dels nostres socis van presentar una ponència amb el títol "Sopa d'Estrelles. 10 anys de ràdio" per a celebrar el nostre aniversari.
D'entre tots els temes presentats destacaria dos, la presentació de El Astrónomo Errante [1], una pàgina molt divulgativa per conèixer efemèrides, planificar observacions, visibilitat anual de planetes, i moltes opcions més. Després també destacar una pàgina per colaborar en la identificació d'asteroides propers a la Terra, del Observatori Virtual Espanyol [1] molt ben feta.
I també dos llibres per regalar en aquestes festes, ambdós d'en Jordi Lopesino, el primer es diu Aprender Astronomía de Marcombo Ed. Técnicas, per aprendre a gaudir de l'astronomia fins el punt que tu vulguis, des d'iniciació fins a astrofotògraf. I el segon un de tres relats sobre extraterrestres, més avançats i intel·ligents que nosaltres de Libro Andrómeda.

[Enllaç1]  -  [Enllaç2]