Article:

II Concurs d'enginy.

28-11-2012 Josep Lluís Díez

Dissabte 24 es va celebrar el II Concurs d'Enginy, dins dels actes de la Setmana de la Ciència d'enguany. Aquesta vegada, el concurs consistia en una prova de construcció i llançament d'avions de paper, amb dues categories, distància de vol i temps de permanència a l'aire. A les 15:30 van començar a arribar els participants, que van ser 16 en total, la majoria nens o nenes acompanyats dels seus pares. Els adults donaven suport als nens i els ajudaven a construir l'avió, però va haver algun que també va participar llançant-lo. Alguns equips portaven ja fets alguns avions de casa, amb els que van començar a fer les primeres proves, abans de posar-se a construir el definitiu.
A les 16:30 van començar els llançaments de la categoria de distància, resultant guanyadores Elisabet Vallejo i Elisenda Maciana, de 12 anys, de l·Escola Casa Nostra, amb una distància de 23,17 metres. Després es va fer la categoria de temps, resultant guanyador Ferran Masanas, 9 anys, de l'Escola El Frigolet, amb un temps de vol de 6,98 segons.
Cal dir que el vent, que bufava a ratxes, va condicionar els llançaments i va fer que els participants afinessin al màxim el disseny dels avions.
Enhorabona als guanyadors i a tots els participants per l'entusiasme demostrat!!!