Article:

Mart en 3D

01-10-2012 Joan Anton Abellan

El passat dissabte dia 29 es va dur a terme la segona de les xerrades que sota el títol d'astronomia a la fresca te previst dur a terme Astrobanyoles, coincidint amb l'exposició que amb el suport de la Fundació La Caixa es duu a terme al Museu Darder de Banyoles entre el 13 de setembre i el 22 d'octubre, i que porta per títol: Mart-Terra: una anatomia comparada.
En aquesta ocasió, degut a les males condicions meteorològiques, l'activitat es va tenir que acabar fent en el passadís d'entrada del Museu, tota vegada que la sala de conferències estava ocupada per l'esmentada exposició. Tot i així, l'assistència de public fou nombrosa, sobrepassant la seixantena de persones en un espai que no estava preparat per a tal fi i que va fer que molta gent seguis la conferencia dempeus.
La conferència que anava a càrrec d'en Rafael Balaguer, soci d'Astrobanyoles i president d'Astrogirona, es va dividir en dues parts, una primera en la que desprès de parlar-nos de les principals característiques del planeta vermell es va centrar en les diferents evidencies que hi ha de la presencia de líquids en la seva superfície, des dels suposadament oceans que antigament havia tingut, i que avui en dia han desaparegut, fins a les evidencies actuals, com poden ser els seus estanys gelats.
Un cop acabada aquesta primera part, i desprès de repartir ulleres a tots els assistents, ens va delectar amb un seguit de fotografies de la superfície marciana en 3D.