Article:

TrÓnsit de Venus 2012

01-06-2012 Carles Puncernau

El proper dimecres dia 6 de juny 2012, quan surti el Sol per l'horitzˇ, cap a les 6h15m, ens trobarem si els n˙vols ho permeten, per veure la part final del trÓnsit de Venus per davant del Sol, produint-li una petita taca negra rodona.
Proposo que ens trobem al mirador de Palau, al Puig d'en Colomer, darrera de la ClÝnica Salus, a les 06 hores del matÝ del dimecres dia 6 amb el telescopis preparats. Si en teniu i li podeu adaptar una cÓmera de fotos la penjarem a la nostra pÓgina. Penseu en que cal dur filtres de protecciˇ solar per acoblar al telescopi.
Des que es va descobrir el telescopi nomÚs en set ocasions s'han produ´ts aquesta trÓnsits, segons informa l'IAC, que, curiosament es produeixen per parelles de 8 anys cada 105 anys. AixÝ el darrer es va produir al 2004 i no tornarÓ a succeir fins al 2117.
Venus comenšarÓ a sortir del Sol a les 6h31m, o sigui que no tindrem gaire temps per gaudir de l'espectacle que en la seva totalitat dura 6h 40m. Us adjunto l'enllaš dels nostres amics d'Astrogirona on podreu obtenir informaciˇ mÚs detallada http://www.astrogirona.com [Enllaš inexistent]
Altra opciˇ serÓ connectar-se a partir de la mitjanit entre el dimarts i el dimecres a l'enllaš d'abaix,
http://www.sky-live.tv/index.html [Enllaš inexistent]
o tambÚ al que faran l'UB i el COU d'└ger des de les illes Svalbard, on ara es produeix el fenomen del sol de mitjanit i no es pon en tot el dia. Ho podreu veure a
http://www.am.ub.edu [Enllaš inexistent]
Ens veiem dimecres al sortir el Sol.