Article:

Sortida al vespre amb el CExB

07-06-2024 Carles Puncernau

El divendres 7 de juny, aprofitant que era lluna nova, vam acordar fer una sortida amb els amics del Centre Excursionista. La idea era fer una passejada d'un parell d'horetes per Rocacorba i després fer una observació des del Pla de Martí.

Ens vam aplegar 10 persones a les 19 h a La Puda per pujar en cotxe fins el Pla i allà començar a caminar. Dirigits per en Xari, vam agafar un corriol per baixar fins a la riera de Rocacorba, passant per Can Vives i Can Mitjà, on vàrem trobar dues parelles que hi vivien. Vam veure el pont de Replans, tot ben netejat, i enfilem cap el Portell que ens separa de la Vall del Llémena.

Un cop al cim resseguim la carena fins el Puig Ses Torres, gaudint dels espadats i les vistes sobre la vall. Arribem al Turó Rodó i enfilem la baixada cap a la riera de Rocacorba, tornant de nou al principi. Més de dues hores llargues de camí, només cap el final vàrem tenir que obrir els frontals i a les 10 del vespre ja ens vam trobar amb els 4 companys d'Astrobanyoles que havien pujat amb dos telescopis. En total uns 5,5 km. Més tard, se'ns van ajuntar 4 socis més del Centre que havien pujat per veure estrelles.

Malauradament el vent del Sàhara mantenia el cel tot encalitjat i amb prou feina es deixaven veure tres estrelles. Vista la situació vam fer una assentada, mentre menjàvem alguna cosa, i ens vam dedicar a la teoria, des de la fusió nuclear que ocorre al Sol, com la seva evolució. També a la quantitat d'estrelles a l'Univers –un 10 seguit de 24 zeros- així com de si podia existir vida extraterrestre. Una xerrada molt interessant que va acabar amb unes nocions d'astrofotografia per part del nostre company Joel Buyé, perquè de veure estrelles, cap ni una.

A veure si l'any vinent tenim més sort.