Article:

Taller d'astronomia 5

16-03-2024 Anna Larroy

Taller d’astronomia 5

Dissabte 16 de març vàrem realitzar el 5è taller d’astronomia al magnífic local de la Llotja del Tint. Al matí vàrem passar un parell d’hores intentant terraformar el planeta Mart. Ha estat la cinquena trobada per jugar a Terraforming Mars, un joc de taula molt entretingut. Moltes gràcies als jugadors veterans, per les seves explicacions.

A la tarda hi va haver quatre ponències, tal i com indicava el programa. Les dues primeres, sobre la taula periòdica i l’origen dels elements químics a les estrelles, van estar a càrrec d’Enric Figueras i Anna Larroy.
Després d’un breu descans hi va haver una ponència sobre les teories cosmològiques, des del geocentrisme de Ptolomeu, fins a la teoria ^CDM actual, a càrrec d'en Miquel Molina. Per últim, Kilian Vindel ens va parlar sobre el fenòmen O.V.N.I. Ens va estirar mostrant i comentant alguns vídeos que pretenen mostrar la presència d’extraterrestres en el nostre planeta.

Hi va haver una assistència molt bona a totes les xerrades i fins i tot vàrem comptar amb la presència de gent jove. I després de tanta ciència un grup de participants vàrem anar a fer una pizza i vàrem pujar al Pla d Martís on l’Àngel Fajardo i en Josep Bassó havien muntat un parell de telescopis per realitzar l’observació programada. Llàstima que el cel es va anar tapant i vàrem pogués veure molt poca cosa.

[Enllaç1]