Article:

14è Premi AstroBanyoles: Lliurament de premis

15-03-2024 Josep Maria Martos

Aquest passat divendres 15 de març, a les 20:00 h del vespre, a la Llotja del Tint , va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi Astrobanyoles, en la seva 14ena edició.

L’acte es va iniciar amb els parlaments d’Anna Larroy vice-presidenta d’Astrobanyoles , de Dolors Pujol , responsable dels premis i de Nani Comalat , Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.

Enguany es donaven , per primera vegada premis en dues categories:

Categoria A: Premi de Recerca i divulgació Astrobanyoles, destinat a treballs de recerca de Batxillerat de l’àmbit de les ciències.

Categoria B: Premi Projecte tecnològic Astrobanyoles, que premiarà al millor Projecte de l’àmbit tecnològic.

Finalment, el jurat va proclamar els guanyadors del Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica en aquest 2023 a:

CATEGORIA A- Grau Serramitjana Espunya, de l’Institut Josep Brugulat, pel seu treball La Bioquímica de l’esport - una aplicació a la pràctica del piragüisme. Tutoritzat per Eva Llaó

CATEGORIA B - Laura Feixas Ramió, de l’Institut Pla de l’Estany, pel seu treball La Fotografia Analògica . Tutoritzat per Assumpta Planas.

El jurat va fer una presentació i Resum de cadascun dels treballs presentats , destacant-ne la qualitat i l’alt grau de Divulgació Científica que representen. També va expressar el reconeixement per la feina que porten a terme els tutors, guiant i acompanyant als alumnes en la seva recerca.

Els treballs es poden veure a l’històric d’edicions de l’apartat Premi d’Astrobanyoles.

Enhorabona als guanyadors i a tots els participants!