Article:

Sortida al Parc astronomic Muntanyes de Prades

27-05-2023 Anna Larroy

Des d’Astrobanyoles hem organitzat una sortida de cap de setmana al Parc Astronòmic Muntanyes de Prades.
Les sortida ha estat els dies 27 i 28 de maig de 2023.

Sortim de Banyoles a les tres de la tarda en direcció a Prades, on ens allotgem a la Fonda Espasa. Deixem l’equipatge i ens dirigim cap al Parc Astronòmic, que està a un minut caminant.

KOSMOS. És un espectacle d’astronomia, un tribut a la mítica sèrie Cosmos, de Carl Sagan. Una experiència immersiva que ens transporta als confins de l’univers. Envoltats de llum i imatges revivim moments clau de la història de l’astronomia i parlem d’actualitat científica de la ma d’Aleix Roig, guia Starlight i astrofotograf.

SOPAR TEMÀTIC. En el restaurant Arrels, proper al parc, gaudim d’un menú degustació tematitzat. Una experiència G-astronòmica molt recomanable.

I aquí havia d’arribar l’activitat principal, l’observació a ull nu i amb telescopis de gran diàmetre d’aquest cel fosc de Prades, des del mirador de Sant Roc. Els municipis de l’entorn, curosos amb la contaminació lumínica, afavoreixen que aquest sigui un dels cels més foscos del nostre país. Però altre cop la meteorologia no ens ha estat favorable i hem tingut un cel molt tapat, que sols ens ha permès observar en algun moment la lluna. Un altre cop serà.

Visita i dinar a la bodega CLOS FIGUERAS. Diumenge al matí, despres d’un bon esmorzar a la fonda, fem una passejada per Prades, que està ben guarnida per celebrar la festa de la farigola.
La següent activitat del nostre cap de setmana es troba a Gratallops (D.O. PRIORAT), on farem una visita a la bodega Clos Figueras i on tenim preparat un dinar de maridatge amb els vins de la bodega. La qualitat del menú, els vins de la bodega i el tracte rebut, són excel·lents.

I després de dinar ja toca tornar cap a Banyoles, que hem d’arribar a temps per anar a votar!