Article:

13è Premi AstroBanyoles: Lliurament de premis

24-03-2023 Dolors Pujol

Aquest passat divendres 24 de març, a les 20:00 h del vespre, al Museu Darder, va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi Astrobanyoles, en la seva 13a edició.

Després del parlament del President d’Astrobanyoles, Carles Puncernau, i del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Sr. Miquel Cuenca, els diferents membres del jurat van elogiar cada un dels 11 treballs de recerca que aquest any s’han presentat.

Finalment, el jurat va proclamar la guanyadora del Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica en aquest 2023 a:
- Ruth Marín Calles, de l’Institut Josep Brugulat, pel seu treball Dins d’una gota d’aigua. Estudiant l’efecte de la contaminació dels rius del Pla de l’Estany en les pulsacions cardíaques de la Daphnia magna. Tutora: Helena Riuró.

Tanmateix, va atorgar una menció especial per a:
- Cristina Prudkyy, de l’Institut Pla de l’Estany, pel seu treball Fagoteràpia com a alternativa al tractament als antimicrobians. Tutora: Lourdes Farrés. .

Per acabar, es va donar un diploma de finalista a:
- Bernard Figueras, de l’Institut Josep Brugulat i el seu treball Elevem la velocitat. Estudi sobre el magnetisme i creació d’un model de tren Maglev, tutoritzat per Lluís Alemany.

El jurat va expressar la gran qualitat de tots els treballs presentats i va expressar el reconeixement per la feina que porten a terme els tutors, guiant i acompanyant als alumnes en la seva recerca.

Els treballs es poden veure a l’històric d’edicions de l’apartat Premi d’Astrobanyoles.

Enhorabona a la guanyadora i a tots els participants!