Article:

Cinemafòrum: la llegada.

21-01-2023 Anna Larroy

Encetem aquesta nova activitat amb la pel·lícula “La llegada”.

Títol Original: Arrival
Any: 2016
Durada: 116 min
País: Estats Units
Director: Denis Villeneuve
Guió: Eric Heisserer. Basat en un conte de Ted Chiang
Música: Jóhann Jóhannsson
Fotografia: Bradford Young
Repartiment: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O'Brien, Nathaly Thibault, Pat Kiely, Joe Cobden, Tzi Ma, Julian Casey

Abans de veure la pel·lícula, el company Enric Figueras ens fa una breu introducció amb els motius que ens han dut a iniciar aquesta activitat i ens explica que el guió està basat en el conte de Ted Chiang, "The Story of Your Life", tot i no ser-ne del tot fidel.

Després del visionat de la pel·lícula el company Kilian Videl obre el col·loqui amb dues frases de la pel·lícula:

“A pesar de conocer el camino y a donde conduce, lo acepto gustoso”

“Si pudieras ver toda tu vida, de principio a fin, ¿cambiarías algo?”

Aquestes frases es refereixen al fet de que en el moment en que la protagonista, la doctora Louise Banks, Amy Adams, aprèn el llenguatge dels heptapodes, el temps per ella deixa de ser lineal i és capaç de veure la seva vida futura alhora que el moment actual.

Es comenten també moments de la pel·lícula que han impactat, o bé que no han quedat del tot clars, i algun “truc” del guió per lligar dos moments clau.

Es parla també de si realment el llenguatge pot modificar la manera de pensar, sembla que actualment no tots els lingüistes hi estan d’acord, i de la dificultat que pot representar l’aprenentatge d’un idioma que no està basat en fonemes, sense cap tipus de referència.

Estem una bona estona comentant com creiem que seria una possible arribada a la Terra d’una espècie extraterrestre i com els rebrien els humans i si seríem capaços de posar-nos d’acord per realitzar alguna actuació conjunta.

Es tanca el col·loqui fent una valoració molt positiva de la banda sonora de Jóhann Jóhannsson.