Article:

Presentació dels disc Hierosphaneia

08-10-2022 Carles Puncernau

El mateix dissabte dia 8 després d’escoltar a en Guillem Anglada, vàrem tenir l’oportunitat de presentar a Banyoles el disc dels nostres companys d’agrupació Xavier de Palau i Rafel Balaguer, el qual no havíem pogut organitzar abans aquí.

El disc porta el nom que diu el títol i un segon que diu Music from light. Aquest és el bo. Es tracta de la sonificació del so que ens arriba dels cossos celestes. La definició oficial d’aquesta paraula és: una eina que permet la transformació de qualsevol tipus d’informació en so.

Per tant vol dir que els autors han captat l’espectre d’un cos, la llum que ens arriba d’ell, i l’han transformat en música. El primer en sonar és el sol, però després tens tots els planetes, lluna, alguns asteroides, cometes, estrelles fins la nebulosa d’Orió.

Una sala plena d’oients ansiosos d’escoltar aquesta nova forma de veure, o escoltar, el cel i la informació que d’ell ens arriba. Tot acompanyat d’uns magnífics vídeos, preparats per ells mateixos amb imatges de NASA i ESA, que ens van permetre entrar encara millor en el fantàstic món de la músic que ens envoltava.

Per a més informació hierosphaneia.com [1]

[Enllaç1]