Article:

Èxit en el llançament d’una sonda meteorològica

23-07-2022 Dolors Pujol

Aquest passat dissabte 23 de juliol, va tenir lloc el llançament d’una sonda meteorològica a càrrec de l’estudiant de batxillerat de l’INS Pere Alsius, Patllari Camps. El nombrós públic que es va aplegar al punt anomenat Sant Galderic, al Pla de Martís, va poder seguir tot el procés de muntatge de la caixa amb els seus sensors i la posterior inflada del globus sonda, acompanyats de les explicacions del jove estudiant. Després de tenir la capacitat de superar algun entrebanc i, tot i el vent que va anar pujant d’intensitat, en Patllari va aconseguir enlairar la seva sonda meteorològica.

El globus permetrà recollir dades sobre la temperatura a diferents altures, la humitat, la pressió atmosfèrica i els nivells de concentració de gas metà i diòxid de carboni. També conté un sistema GPS per intentar fer-ne el seguiment. A la caixa, també s’hi va incorporar un cargol de Can Japet i una llaminadura en forma d’astronauta d’HARIBO, que ha patrocinat la gran gesta.

Des d’Astrobanyoles donem l’enhorabona a en Patllari per la seva iniciativa i per l’èxit en el llançament, desitjant-li molta sort i encert en el seu projecte.