Article:

Caminada nocturna

06-05-2022 Anna Larroy

Els participants s’han trobat a la Platja d’Espolla amb els companys del Centre Excursionista de Banyoles, entre tots una quinzena, per fer una caminada nocturna fins a la Pista d’aeromodelisme del Plà de Martís, on estava prevista una observació astronòmica amb telescopis i a ull nu. A tall d'anècdota, ens han explicat que quan caminàven per la via verda del pla de Martís, han trobar un munt de granotes i algun gripau que aprofitaven la foscor per travessar d'un camp l'altre. Havíen d'anar alerta de no trepitjar-les i han provocat algun ensurt, sobretot entre la mainada del grup.
Han arribat cap a les 11 a la pista d’aeromodelisme, però la observació del cel no s’ha pogut fer, com els pagesos depenem del temps, i les fortes ratxes de vent i els núvols han impedit la observació. De tota manera en Pere Tarancón i l’Àngel Fajardo ens han fet unes interessants explicacions del que de tant en tant ens deixaven veure els núvols i fins i tot d’allò que intuíem. Esperem tenir més sort amb la climatologia el proper cop.

El que si hem pogut fer ha estat començar el curs de maneig de telescopi. En aquesta primera sessió hem participat cinc socis i l’Àngel Fajardo ens ha anat explicant pas a pas com s’ha de muntar i posar en estació el telescopi. Tot i no poder observar, la sessió ha estat molt profitosa i ben aviat farem la segona. Si algú es vol afegir, encara hi és a temps.