Article:

2on Premi Astrobanyoles: Lliurament de premis

15-04-2012 Joan Anton Abellan

El passat dissabte 14 d'abril a la sala d'actes del Museu Darder de Banyoles es va dur a terme el lliurament de premis de la Segona Edició del Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica. L'acte, que va estar presidit per Joan Anton Abellan, president d'Astrobanyoles, i Lluís Figueras, director del Museu Darder, excusant la seva assistència el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Banyoles, va estar seguit per nombrós públic, principalment amics i familiars dels concursants.

Tal i com ja es va fer en l'edició de l'any 2011, la funció del jurat, que va estar format per:

Rafel Balaguer, President de l'Agrupació Astronòmica de Girona.
Sílvia Coll, Professora de Ciències de l'Escola d'Adults de Figueres.
Rosa Cortada, Mestra de l'escola Bora Gran de Serinyà.
Josep Lluís Díez, Catedràtic jubilat de Física i Química.
Miquel Feixas, Professor Titular del Departament de Informàtica i Matemàtica Aplicada de la UdG.
Gerard Gómez, Catedràtic de Matemàtica Aplicada de la Universitat de Barcelona.

va ser la de premiar i no jutjar els treballs presentats, i per poder-ho dur a terme els sues criteris de valoració passaven per la presentació, originalitat, creativitat, balanç teòric/practic i fonts documentals i bibliogràfiques principalment.

Enguany varen quedar desertes, en no presentar-se cap concursant, les categories corresponents al Cicle Superior d'Educació Primària i Cicles Formatius, tant de graus mitjà com superior.

En categoria secundaria es varen presentar 3 treballs d'alumnes dels instituts Pere Alsius i Josep Brugulat, i el premiat fou el que portava per títol: "Flora urbana. Itineraris botànics de la ciutat de Banyoles", de Carla Iglesias i Anna Pagès, estudiants de 4art d'ESO del Ins.Pere Alsius, que varen estar tuledes per la professora del mateix centre Hortènsia Belmonte.

En categoria batxillerat, es varen presentar 8 treballs, corresponents als mateixos instituts i en aquest cas el jurat va decidir premiar-ne tres: "Els marcadors tumorals", d'Isabel Bermejo i Nàdia Saura, de 2n batxillerat del Ins.Josep Brugulat, que varen estar tutelades per la Margarita Custey; "Només és què estic de sort ? Estudi matemàtic i estadístic sobre jocs d'atzar", de l'Eva Bramón, de 2n batxillerat del Ins.Pere Alsius, i tutelada per l'Àngels Picart; i per últim del mateix curs i institut, el treball "Les algues, paisatges bentònics" de la Mar Vila, que tambè va tenir per tutora l'Hortènsia Belmonte.

Nomes cal afegir, que el dissabte dia 12 de maig, a les 18:00 a la Sala d'Actes del Museu Darder de Banyoles, les guanyadores faran una breu exposició oral dels seus treballs.