Article:

Expedició a Stonehenge

26-03-2012 Joan Anton Abellan

El cap de setmana del 24 al 26 de març, 26 "expedicionaris" d'Astrobanyoles i Astrogirona, varem fer una ruta "megalítica" pel sud-oest d'Anglaterra.
Deixant enrere Salisbury - on varem fer nit - i la seva impressionant catedral, a quarts de set del matí, arribarem a Stonehenge, tot just quan feia poc que el sol escalfava aquestes pedres mil·lenaris. Aquí, mentre gaudíem d'aquesta primera llum, varem atendre a les explicacions que els dos especialistes en el tema, en Rafael Balaguer i en Marc Heras, ens varen fer. Un cop acabada aquesta, i mentre ens deixaven anar per enmig d'aquestes pedres mil·lenaries, els dos companys varen dur a terme diverses medicions, que vindran a completar un treball que estan duent a terme a diferents monuments megalítics escampats per Europa.
Mentre esperàvem que obrissin el complex - al que havíem accedit mitjançant a un passi especial, que ens va permetre entrar en el cercle de pedres, cosa prohibida actualment - ens varem desplaçar a peu als propers túmuls del Cursus de Stonehengue. Eren prop de les 10.00 que sortiem de nou amb l'autocar cap a Silbury Hill i West Kennet Long Barrow, ja a la propera població d'Avebury, on varem completar aquesta jornada matinal passejant entremig dels més de 200 menhirs que en ella s'hi poden veure.
Ja per la tarda, un petit salt en el temps ens va portar a visitar el complex termal de Bath, el conjunt monumental romà més important de tot el Regne Unit , i encara va quedar temps per fer una passejada per tal de visitar el Royal Crescent i reposar forces amb un bon xocolata calent.
Arribats al vespre, a Bristol, evidentment no podia faltar una escapada a King Street, per tal de prendre unes pintes mentre escoltàvem les notes de jazz que sortien en directe del The Old Duke, aquest mític pub que totes les nits ens delecta amb musica en directe.
El diumenge, dia lliure a Bristol, amb les visites quasi obligades, entre pinta i pinta, o entre pinta i sidra - que per cert no tot es cervesa, sinó que també tenen una gran quantitat de tiradors de diferents classes de sidra - a la Holy Trinity Cathedral, el Clifton Suspension Bridge o St. Mary Redcliffe.