Article:

I Concurs d'enginy

19-11-2011 Carles Puncernau

La tarda del dissabte 12 va tenir lloc el primer Concurs d'Enginy organitzat per Astrobanyoles a la plaça de les Rodes. Considerem que va estar un èxit de participació amb un total de 13 equips, alguns individuals i altres de 2 persones de les escoles de Casa Nostra, Can Puig i Baldiri Reixac.
Després d'un temps de preparació de l'enginy que havia de protegir l'ou que es llançava, disposant per a tal fet de dues cartolines A3, 6 palles de beguda, cola i tisores, es van començar a fer els llançaments.
La prova es va iniciar a 1,0m d'alçada, on només un participant va trencar l'ou. Després es va pujar la distància a 1,3m on tothom la va superar. Aquí van començar a caure gotes i el jurat va decidir pujar directament a 2,3m on va haver-hi 3 eliminats més. A 3,0m van trencar l'ou 5 participants més. A 4,0m quedaven 4 equips, dels quals 2 encara van poder pujar fins a 5,0m d'alçada on, finalment, es van trencar els ous.
Així les guanyadores van estar la Ivet Sànchez i la Cristina Comalat de l'escola Casa Nostra a quí se'ls va fer entrega d'un premi, una samarreta de l'agrupació i una subscripció per un any a la mateixa.
Enhorabona a tots els participants per la seva demostració d'enginy. L'any vinent en farem un altre, sobre un altre tema. Segur.