Article:

Primera conferència del curs organitzat per CaixaForum

08-11-2011 Joan Anton Abellan

El passat dilluns dia 7 es va dur a terme la primera de les quatre conferències que Astrobanyoles, en col·laboracio amb Astrogiorna, s'impartirà a la Fontana d'Or, al llarg d'aquest mes de novembre, dins del curset d'iniciació a l'astronomia organitzat per CaixaForum Girona.
La conferència inaugural, que va ser seguida per més d'un centenar de persones, distribuïdes en dues sales, va anar a càrrec del soci Gerard Gomez, catedràtic de matemàtica aplicada de la UB i que va dur per títol "El Cel".
Aquesta sessió va tractar de diferents tipus d'observacions astronòmiques i en l'espectrometria, fent incís en la poca quantitat d'informació que rep l'ull humà. També es va fer un petit repàs a l'esfera celeste i a la mida dels objectes celestes i la distancia que hi ha entre ells. A continuació parlà dels diferents moviments: el moviment diürn, el moviment anyal i el moviment aparent dels planetes i ja per acabar de l'eix de rotació de la Terra (fent una breu pinzellada comparativa amb l'astrologia i els signes zodiacals), i del Sol i la Lluna, els eclipsis i les marees.