Article:

III Curs d'Astronomia

19-06-2011 Joan Anton Abellan

Comentar que el III curset d'iniciació a l'astronomia d'Astrobanyoles, dut a terme el dissabte 18 de juny, tot i que, en principi, el temps no va estar de la nostra part, va sortir força be.
L'observació del Sol fou on més varem acusar la presència dels núvols, tot i que en Toni, amb les seves explicacions sobre l'astre rei, amanida amb alguna anècdota històrica, com la d'en Guillaume Le Gentil, ens va fer oblidar que n'hi havien.
A continuació varen venir les 5 xerrades en les que en Jaume Bayo, l'Antoni Raïch, el Josep Lluís Diez, en Rafael Balaguer i jo mateix varem intentar fer un tastet del que és el mon de l'astronomia, de manera que, a partir d'aquí, qui vulgui, es pugui introduir en la cosmologia, l'astrofotografia o qualsevol de les disciplines que giren al voltant de l'astronomia.
Per últim al Puig de Sant Martirià és on és va veure el verdader treball de l'astrònom i la veritat es que crec que tant amb el taller practic de muntatge de telescopi, con en el del funcionament de la webcam foren prou amens com per donar per bona la jornada ... però es veu que el núvols es varen compadir de nosaltres, per que poc a poc anaren desapareixent i al final varem poder gaudir d'un cel podríem dir "passable", poden observar diverses constel·lacions, el Triangle d'Estiu, Saturn, la Lluna ... les quals s'ens varen mostrar sense cap tipus de recança.