Article:

Astronomia a l'Escola Bora Gran de Serinyà

03-06-2008 Xavier de Palau

El passat divendres 30 de maig Astrobanyoles va dur a terme la cloenda del curset d'astronomia de l'escola Bora Gran de Serinyà amb una observació nocturna.
Malgrat que el temps no estava totalment de la nostra part, entre núvol i núvol vam poder gaudir dels anells de Saturn, Mart i les constel·lacions més importants d'aquesta època de l'any. Aquesta classe pràctica, va coronar les activitats que es van fer anteriorment. La primera va ser la xerrada teòrica dirigida als nens i pares que es va fer l'11 d'abril, anomenada “Les Barbes d'en Galileo”, en honor a aquest important astrònom. Vam explicar d'una manera didàctica i divertida els conceptes més bàsics de l'astronomia més propera.
Una altra activitat enriquidora per a tots va ser la del dia 11 de maig en la que vam comptar amb la col·laboració de tres nens al programa de radio Sopa d'estrelles en representació de l'escola. Val a dir que les seves inquietuds i preparació eren excel·lents. Amb les seves intervencions es va demostrar el bon fer de l'escola i l'entusiasme per l'astronomia.