Article:

El geni de Tesla

12-11-2006 Carles Puncernau

Fa unes setmanes un company nostre, l'Antoni Escubedo, em mostrava a casa seva la nova bobina de Tesla que havia adquirit i em parlava d'en Nikola Tesla, potser el nom us sonarà doncs la unitat del SI de camp magnètic porta el seu nom, el Tesla.

Va néixer fa 150 anys a l'actual Croàcia i va morir a Nova York al 1943, o sigui als 87 anys (biografia). Va crear més de 700 patents i va està associat, per un temps, amb l'Edison i amb empresaris nordamericans com Westinghouse i J.P.Morgan.
Va ser físic,matemàtic, inventor i enginyer elèctric.Al 1887 va inventar el motor d'inducció de corrent alterna, així com la primera ràdio, abans que en Marconi. També va inventar el sistema de transmissió d'electricitat de forma inalàmbrica, amb la seva bobina, mitjançant ones, amb el que feia encendre bombetes a 40 qm de distància amb la Wardenclyffe Tower, experiment que alguns relacionen, sense cap prova, amb la devastació ocorreguda a Tunguska al 1908 (l'home elèctric), així com un robot accionat a distància.

Crec que després de tots aquests anys cal fer-li un petit reconeixement per tota la seva aportació al camp de la ciència.