Article:

El passat eclipsi de sol al desert de Jalú (Líbia)

06-04-2006 Carles Puncernau

Finalment he pogut veure, i de forma extraordinària, un eclipsi total de Sol. M'he tingut que desplaçar fins al desert de Líbia per aconseguir-ho, però ha valgut la pena. Han estat dues noves experiències fantàstiques, que juntes m'han permés viure un eclipsi total de Sol en mig del desert.
Aquesta zona on estàvem no tenia cap relleu cap a cap costat, era plana en la seva totalitat, tampoc havia ni un matoll, només sorra i pedretes petites. La durada va ser quasi la màxima, ens van faltar 3 segons, però encara i així va durar més de 4 minuts.
Com podreu observar en la foto la corona solar és espectacular, mirant pels prismàtics que portava es veien les flamarades vermelles escapant-se de l'ombra de la lluna. Cal agraïr als companys astrònoms de l'A.A de Sabadell la seva cordial acollida en aquest viatge i la seva ajuda per tal de que tot sortís bé. Ells volien estudiar "les ombres volants", un fenòmen que occoreix el minut abans de produir-se la totalitat de l'eclipsi.
Quan tingui més fotos preparades ja les penjarem i un dia farem una trobada per explicar-vos el viatge més a fons, segur que us vindran ganes per anar a veure un eclipsi total en directe.