Article:

Triangulació: Rocacorba-Mare de Déu del Mont-Puigsacalm (1)

16-11-2005

Muntanya de Rocacorba per Joan Pontacq
17 companys vam pujar a Puig Sou, punt més alt de la muntanya de Rocacorba. Després d'unes tres hores, esmorzar inclòs, de caminar pel recentment recuperat camí vell per anar de Banyoles a Rocacorba a peu, vam arribar a dalt del cim. Gràcies a la col·laboració dels tècnics que treballen a les instal·lacions, on hi ha les diverses antenes i repetidors, es va poder entrar a dins el recinte i accedir a dalt de tot del puig.
El temps no va acompanyar gaire, ja que el Puigsacalm estava totalment recobert de núvols i només era visible la Mare de Déu del Mont.
Un company de la secció d'astronomia ens va explicar com es van fer les mesures al segle XVIII, utilitzant un aparell molt semblant als d'aquella època, cedit amablement pel col·leccionista científic i soci de l'entitat Antoni Escubedo.
Ja de tornada, vam visitar els voltants del santuari de Rocacorba. Tot baixant vam dinar a la font de Sant Nicolau, amb menjada de castanyes del monumental Castanyer de Sant Nicolau, i després vam continuar cap avall, fins a la Torre de Pujarnol on teníem els vehicles.