Article:

Observació de l'eclipsi anular a Gandia (València) el 3 d'octubre del 2.005

05-10-2005 Carles Puncernau

El diumenge a les 8 del matí 3 membres d'Astrobanyoles ens vàrem desplaçar fins a Barcelona, per ajuntar-nos amb 2 companys nostres més i uns 30 de l'Associació Aster, els quals havien organitzat un autocar per baixar fins a Gandia.
El dia no pintava gaire bé, doncs plovia en sortir de casa. A les 20h ens van donar la benvinguda els companys de l'A.A. de la Safor, al mateix Gandia, quins van ser els nostres perfectes amfitrions.
A quarts de nou del matí ja plantàvem els aparells per a fer el seguiment, qui telescopis, qui càmares de fotografiar, qui vídeos. El dia no va alçar-se gaire clar, però al cap de poc de sortir el sol ja es van desfer els núvols baixos que hi rondaven, per la nostra satisfacció, deixant un dia perfecte per l'observació.
Érem unes 50 persones, equipades potser amb uns 25 telescopis i unes 15 de foto i vídeo, preparades per a captar totes les imatges que se'ns poguessin oferir. A les 9h 42m va començar la festa, el primer contacte, tal com estava previst i fins a les 12 h 29m en que es va produir el darrer contacte.
A fora, al carrer, unes 400 persones feien cua per gaudir de l'eclipsi a través dels instruments que la gent local els hi havia preparat. Tot un èxit i una gran satisfacció d'haver pogut observar un eclipsi anular, ara la propera fita serà un de TOTAL, potser a Turquia al març del 06 o potser a la Xina al 09, ja veurem.
No deixeu d'observar els reportatges que hem penjat a la nostra pàgina, valen la pena.