Article:

¿De què està fet el món? i ¿què el manté unit?

25-07-2004 Carles Puncernau

Com la majoria dels segons divendres de mes, el 8 d'Octubre ens tocarà trobada al Centre, i a més, serà quan encetarem la temporada 2.004-05 i en parlarem d'això.

L'home s'ha preguntat per molt de temps, "¿de què està fet el món?" i "¿què el manté unit?", per intentar contestar aquestes preguntes, i fer-ho d'una forma senzilla, he preparat una xerrada que podria tenir com a títol "L'àtom i el seu entorn", on intento explicar partint del propi àtom com a punt central, i anant cap a mides més grosses, què són els elements químics, des dels temps dels grecs fins els darrers descobriments.

I per altre part anant cap a dintre del nucli a veure qui ha dintre seu, protons, neutrons i una cosa molt rara que li diuen "quarks".

També farem un petit comentari sobre els diferents models atòmics de primers del segle XX i tal com es veu l'àtom avui en dia. En resum, que intentarem fer un viatge per la part microscòpica del nostre entorn per saber com ens ajuda aquesta part de la ciència i procurar comprendre-la una mica més.

Espero la vostra companyia en aquest viatge-xerrada el divendres 8 d'Octubre a les 22 h. al Centre, confio en que tots ens ho passarem bé.