Article:

Taller d'astronomia

20-07-2003 Joan Anton Abellan

Com ja havíem anunciat, el dijous dia 17 portàvem a terme un taller d'astronomia a l'escola Saint George's School de Fornells.
A quarts de set del vespre, desprès d'haver instal·lat el telescopi i els programes als PC, i d'haver preparat les aules, els monitors de l'escola ens van passar el bastó de comandament dels prop d'un centenar de nens que tenien.
Vam fer tres grups, depenent de l'edat, i vam començar les diferents tasques. Uns van anar a la sala d'informàtica per experimentar amb diferents programes astronòmics. Un altra grup veia el que era un teluri, un planisferi, un telescopi, ....i desprès feien diferents activitats gràfiques, Per últim el tercer grup, els mes petits, assistien a l'explicació d'un conte i desprès a un taller de manualitats. A les vuit vam fer un descans per sopar i desprès va venir el canvi i els que havien estat en un lloc passaven a l'altre, d'aquesta manera tots van fer el mateix però adequat a la seva edat.
Als voltants de les deu ens vam reunir tots per veure una pel·lícula sobre la lluna. En acabat vam confeccionar una pila amb llum vermella i per últim van sortir a l'exterior a fer una petita observació: primerament a ull nu i desprès amb el telescopi.. però a tocar de les onze la son va fer acte de presència i poc a poc van anar desapareixent.
En resum va estar una gran experiència que ens ha de servir per dur a terme futurs taller d'astronomia a altres escoles.
Voldria agrair a tothom que va poder venir (en total onze persones) i que van fer possible aquesta activitat, però en especial a la Rosa i la Montse, mestres de l'escola de Serinyà, que amb la seva experiència van fer que els petits (5 i 6 anys) podessin gaudir d'una tarda mes divertida, que si ho havessim fet nosaltres.