Article:

Sortida Mare de Déu del Mont

06-06-2003 Jaume Bayo

50 + 8 (per el que podes passar) cims era l'objectiu que es va proposar el Centre Excursionista de Banyoles com un dels actes de celebració del seu 50è aniversari.
A nosaltres la secció d'Astronomia, teníem l'encàrrec de fer la Mare de Déu del Mont. Per això el dissabte 31 de maig vàrem pujar per instal·lar-hi el telescopi i fer observació a la nit. La nostra sorpresa va ser comprovar la molta contaminació lumínica que hi ha a dalt del cim, que dificulta molt l'observació. Tot i això ens vàrem concentrar fins a 17 persones, que després d'un bon sopar, vam sortir a fer l'observació. En avançar la nit i amb l'ajut del bar que en Joan Anton va portar el cel es va anar aclarint i fins hi tot vam arribar a veure la M57.
Després alguns en vam quedar a dormir per participar en la Rateta-50 de l'endemà.
El dia es va aixecar calitjós. Nosaltres a les 12 ja vam començar a fer senyals al puig de Sant Martirià, al mateix temps que veiem també les senyals que ens feien des dels cims del voltant, el Bassegoda, el Malvei, la Tossa ... i fins i tot d'altres mes llunyans com Rocacorba, les Salines o el Comanegra Miralls i mòbils van funcionar perfectament, i va ser unes jornades molt agradables.
A tots ens van quedar ganes de repetir.