Article:

Albert Einstein On-line

19-05-2003 Xavier de Palau

A tots aquells que s'interessin per l'obra d'Einstein, els agradarà saber que a Einstein Archives Online [enllaç inexistent] estan disponibles en línia tots els treballs i escrits d'aquest geni. És un esforç conjunt de les institucions Einstein Papers Project i Albert Einstein Archives de la Universitat Hebrea de Jerusalem. El lloc permet accedir a més de 3000 imatges digitalitzades dels seus treballs. Entre aquestes hi ha la Teoria de la Relativitat, els seus inèdits quaderns de viatges, varis assaigs humanitaris i les seves freqüents pregàries per la pau.
També hi ha un catàleg de 40.000 apunts i cartes que formen la part més important de la seva obra, escrita a mà per ell mateix. Els originals d'aquestes còpies digitals es guarden a la Universitat de Jerusalem.
Tots els amants de l'obra del científic boig amb samarreta estripada i cabells despentinats podran disfrutar de valent. Això sí: la web està en anglès i la majoria dels documents digitalitzats en alemany. Però veure la fòrmula E=mc^2 a puny i lletra de l'autor, no té desperdici.