Article:

Resum reunió del passat 9 de maig 2003

14-05-2003 Jaume Bayo

Enric Estragués, company de lassociació i redactor de la web meteobanyoles [Enllaç1] de l'observatori meteorològic de Banyoles, el passat divendres 9 de maig ens va fer una xerrada sobre els orígens de les tempestes elèctriques.
Entre altres coses ens va explicar perquè es produeixen els llamps, quins tipus hi ha, (sabíeu que el 80% dels llamps no surten del núvol?) i les diferents fases i característiques del d'aquestos. També ens va passar una llista de perills i consells per evitar tenir problemes. Ens va explicar quina és la causa del tro, desmentint que siguin dos núvols xocant.
També ens va parlar d'alguns fenòmens poc normals com la pluja de granotes, peixos....
Va donar-nos també un resum de dades meteorològics de Banyoles dels darrers anys.
En acabar el nostre company Josep Auferil va donar un seguit de consells tècnics per realitzar fotografies astronòmiques:
Lluna, eclipses,... i ens va passar tot un seguit d'exemples de fotografies que ell ha realitzat i que estan a la vostra disposició en aquesta web.
Com en altres reunions vàrem aprofitar la reunió per comentar diferents situacions relacionades amb les nostres activitats:
Una proposta de confederació d'agrupacions astronòmiques de les comarques Gironines i el proper calendari d'activitats que podeu consultar en aquesta web comentant el propòsit de incrementar les sortides a fer observacions aprofitant que anem cap a l'estiu.

[Enllaç1]