Article:

Festae la Nit

28-04-2003 Joan Anton Abellan

L'Associació ha col·laborat aquest passat divendres dia 25 d'abril en les activitats organitzades pel Consell Comarcal del Pla de l'Estany anomenades Festae la nit.
L'activitat que vam portar a terme va ser una observació astronòmica a la Draga. Tot i que el temps no va acompanyar-nos, doncs els núvols van fer de les seves, encara vam ensenyar a una quinzena de joves que es i com funciona un planisferi, i entre filada i filada de núvols vam poder observar Jupiter, amb les seves franges i els seus satèl·lits (tres a una banda i el quart a l'altre), algunes constel·lacions com Coma Berenice, estrelles com Cor Caroli (la mes principal de Canis Benatici), i un parell de cúmuls, la M44 a la constel·lació de Cranc i la M13 a la d'Hèrcules.
Com a comentari final dir-vos que per en Xavi de Palau va estar un gran dia, doncs feia anys que buscava la M13 i per fi la va trobar i ara ja podrà dormir tranquil·lament (es d'aquells que diu: no me'n vaig a dormir fins que la vegi, i d'això ja feia un parell d'anys...)