Article:

Resum reunió 13 de desembre de 2002

04-01-2003 Jaume Bayo

El darrer 13 se desembre varem realitzar la reunió mensual habitual en el Centre Excursionista de Banyoles. Vam ser 15 persones les que ens trobarem a la sala. Per trencar el gel vam passar la película Como nacen las estrellas que està disponible en el Centre, de fet el gel ja l'habiem trencat parlant del "prestige". El vídeo molt interessant vatenir alguns problemes tècnics que procurarem anar sol·lucinant.
Acabat el documental varem parlar dels següent temes:
- Varem decidir aprovar sense cap intervenció en contra, cobrar juntament amb la quota d'associat del Centre un suplement de 6 € per família, per la secció d'astronomia. Aquesta quantitat anirà destinada a organitzar alguna conferència que ens pugui interessar.
- Varem proposar obrir un termini per la presentació de propostes de disseny de l'anagrama de la secció. Tots els disseny candidats han d'incloura d'alguna manera l'escut del Centre.
- Van decidir copiar tot lo possible els estatuts d'altres seccions, per redactar els nostres.
- Varem recordar que la única condició que ens va possar el Centre excursionista va ser que tots els membres de la secció d'astronomia tenien que ser socis del Centre. Ens expliquen que estan molt contents doncs han aconseguit bastants nous associats gràcies a la nostra secció.
- Es va comentar que la pàgina web està ja disponible, i vam agrair en Xavi de Palau el seu esforç i felicitar-lo per la qualitat de la pàgina.
- Vam estudiar el calendari per triar la data de la següent sortida, per la situació de la lluna considerem que a principis de febrer seria una bona època. Es comenta que prop del mirador i al pla de Martís hi ha bons llocs per realitzar observacions.
- S'explica que Ràdio Banyoles ens ha proposat realitzar una col·laboració mensual dedicada a l'astronomia. Ells estan oberts a qualsevol proposta, però es demana la col·laboració de tothom per poder establir diferents torns d'intervenció parlant de diversos temes relacionats en l'astronomia. Agrairem qualsevol aportació.
- Es comenta la situació de l'excursió a l'IMAX: pot haber-hi problemes en el lloc de sortida inicial i ens plenjagem sortir de l'avinguda de la Farga.
Posteriorment acabarem la sessió i ens despediem fins al 10 de gener.