Article:

Naixement d'una secció

02-10-2002 Joan Anton Abellan

A finals de maig del 2002, la CAM, amb col·laboració amb el Centre Excursionista de Banyoles, duia a terme el segon curset d'iniciació a l'astronomia. D'aquesta trentena de persones en va germinar una llavor que va dur, amb el pas dels mesos, a la creació d'aquesta secció.
Un grup de quatre persones ens vam anar trobant periòdicament. Primer entre nosaltres. Més tard amb el Centre Excursionista, que ens va donar un lloc on poder inquibir aquesta nova associació com a secció de dret del propi centre. I per últim vam fer-ho amb les diferents associacions astronòmiques de la província: primerament amb la de la Garrotxa i desprès amb la de Figueres.
Per últim, amb tot aquesta informació a l'espatlla, vam fer una crida, a tots els participants en els dos darrers cursets d'astronomia, per a trobar-nos un dia i debatre si tiràvem o no endavant aquest projecte de crear una associació astronòmica a la comarca. Així doncs, el 2 d'octubre de 2002, podríem dir que es va dur a terme l'assemblea constituent d'ASTROBANYOLES, la nova Secció d'Astronomia del Centre Excursionista de Banyoles.
En aquesta reunió van estar presents: Joan Anton Abellan, Josep Angelats, Josep Auferil, Jaume Bayo, Josep Maria Cabra, Ramon Casadevall, Pere Casadevall, Joan Coll, Josep de Palau, Xavier de Palau, Josep Lluís Diez, Enric Estraguès, Conrad Fargas, Elisenda Galceran, Dolors Hugas, Maurici Martinez, Francesc Moncunill, Anna Morlans, Carles Puncernau, Jaume Sala i Joan Surroca.