Article:

Taller d'astronomia 3

05-03-2022 Carles Puncernau

El passat dissabte dia 5 va tenir lloc el Taller d’astronomia-3, o sigui, el tercer que promovem des d’Astrobanyoles. La realització va seguir amb els patrons anteriors, una sessió matinal jugant a un joc de sobretaula, amb connotacions científiques i a la tarda una sèrie de xerrades sobre temes d'astronomia.
El joc triat enguany ha estat Mars terraforming, un joc d’estratègia amb dues vessants, una cooperativista (cal ajudar-se entre tots) i altre individual, on cadascú segueix la seva forma de plantejar el joc. Així cal fer mars, ciutats, boscos, mineria i, al temps, fer pujar la temperatura del planeta i millorar el seu percentatge en oxigen, per tal de fer-lo habitable.
Vam aconseguir fer dues taules amb un total d’onze participants i les partides van durar prop de dues hores. Agraïm la col•laboració de Rafel i Martí Juanola com instructors i mestres experts del joc.
A la tarda vam fer tres xerrades, de menys d’una hora. Hi havia fins a 15 assistents escoltant els temes ja previstos, Mart, passat, present i futur a càrrec de Kilian Vindel, Asteroides, ahir, avui i demà per en Carles Puncernau i Exoplanetes al dia explicat per l’Enric Figueras, en nom d’en Josep Lluís Diez qui per causes imprevistes no ho va poder realitzar, però sí preparar. Totes elles les podeu tornar a veure al nostre canal de youtube.
Per cloure el taller teníem la previsió d’anar a sopar junts, qui estigués interessat, i després anar a fer una observació amb telescopi, però el temps no ens va acompanyar i vam decidir posposar la sortida fins el maig.
Esperem que els astres ens siguin favorables i el proper any podem trobar-ne per a fer el taller-4.