Article:

Impactes a Júpiter

17-09-2012 Josep Armengol

El proppassat 10 de Setembre, un astrònom aficionat que estava gravant Júpiter, hi va captar una explosió considerable (vídeo [Enllaç inexistent]). El més probable és que un asteroide o cometa impactés en la superfície del planeta. Es la quarta vegada que es detecta un fet similar, el darrer es va produir el 2010 [1], degut a un cos de uns 10 metres de diàmetre . El 2004 el cometa Shoemaker-Levy 9 [2], ja fragmentat, va deixar una bona senyal a la superfície de Júpiter. L'impacte del proppassat dia 10 [3], sembla que no ho va fer, es calcula que la seva massa era una mica superior als 10 metres.
Els especialistes creuen que Júpiter amb la seva enorme massa gravitatòria sovint (fins a 1 cop/setmana) atreu i absorbeix cossos orbitant per el sistema solar. Sembla que això ens protegeix del seu impacte i potser ha contribuït a que la vida a la terra es desenvolupés amb més tranquil·litat (informació aquí [Enllaç inexistent]).
Ja tenim un nou entreteniment: captar impactes a Júpiter, que per el que sembla son molt mes freqüents del que es pensava.

[Enllaç1]  -  [Enllaç2]  -  [Enllaç3]