Article:

VIII trobada d'Agrupacions Astronòmiques Gironines

27-11-2011 Joan Anton Abellan

La tarde del dissabte 27 de novembre, a l'observatori que l'Agrupació Astronòmica de la Garrotxa te a Batet, es va dur a terme la VIII Trobada d'Agrupacions Astronòmiques Gironines. A la mateixa varen assistir una quarantena de persones representants de les quatre agrupacions astronòmiques de la província: Agrupació Astronòmica de Girona, Societat Astronòmica de Figueres, Astrobayoles i evidentment els amfitrions, l'Agrupació Astronòmica de la Garrotxa.
Enguany però, el motiu de la trobada era doble, d'una banda el ha habitual intercanvi d'experiències entre agrupacions, que es veu reflectit en les diferents ponències que es van fent al llarg de la tarda, i d'altra banda, la celebració dels 25 anys de l'entitat garrotxina. Una entitat sobre la que el president de la mateixa, en Joan Torres, en el discurs de benvinguda va definir com a "fills del cometa Halley" ja que va ser arrel dels actes que es varen fer quan aquest cometa va visitar la Terra l'any 1986, que es varen constituir com a agrupació.
En acabar les diferents ponències, i a un sopar de germanor en el que no va faltar el pastis d'aniversari, es va pujar a la plataforma on hi ha ubicat el telescopi i on varem poder gaudir d'una nit a la que podríem classificar "d'esplèndida", doncs era tal la nitidesa del cel que fins i tot es podien resseguir constel·lacions com la dels Bessons, de la que normalment nomes veiem dos punts brillants i que ahir ens mostraven tot el seu "cos".