Article:

Novetats en telescopis espacials i terrestres

12-01-2010 Pere Amigo

Aquests darrers dies s'han produït novetats en diversos aspectes relacionats amb telescopis, ja estiguin situats a l'espai com a terra.
La primera té relació amb el telescopi ALMA, l'observatori de l'ESO situat al desert d'Atacama (Xile) que constarà de 66 antenes i que acaba d'inaugurar la tercera i ja es troba operatiu. Actuaran com un interferòmetre en la banda de les ones milimètriques i sub-milimètriques. Per a més informació pitgeu ALMA [1].
La segona es relaciona amb el telescopi KEPLER de la NASA, llançat el passat mes de març per buscar planetes fora del nostre Sistema Solar i que ha trobat 5 nous planetes extrasolars, encara que segueixen sent del tipus dels Júpiters calents. Per a més informació pitgeu KEPLER [2].
EL tercer té a veure amb el WISE, un nou telescopi de la NASA llançat el passat mes de desembre i que observa l'univers en la banda de l'infrarroig. Ja ha enviat les seves primeres fotos fetes a la zona de Carina. Si voleu veure la foto pitgeu WISE [Enllaç inexistent].

[Enllaç1]  -  [Enllaç2]