Article:

EL REGLAMENT DE LA LLEI CONTRA LA CONTAMINACIÓ LUMÍNICA ANUL•LAT

12-01-2008 Carles Puncernau

Al 2001 la Generalitat va fer una Llei per intentar protegir el territori contra la Contaminació Lumínica (CL) provocada per l’enllumenat artificial. Amb aquest objectiu va ser redactada i tenint l’encàrrec d’el•laborar un Reglament en un termini definit i amb unes condicions determinades, que no es varen cumplir, arran del qual Cel Fosc va interposar recurs.

El Decret 82/2005, de 3 de maig, pel que s’aprobava el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001 catalana, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenat per la protecció del medi nocturn, ha estat declarat nul de ple dret pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a l’estimar el recurs contenciós-administratiu interposat al su dia por Cel Fosc, Associació contra la CL. Llegir la sentència [1].

Si vols conèixer més a fons que és la CL i de quines formes pots lluitar en contra d’ella et recomanen entris a la seva pàgina CEL FOSC [1] on trobaràs totes les informacions adients, des de la definició, exemples de bon i mal enllumenat, solucions, fotografies, el malbaratament de recursos i diners que representa, el recolzament que rep de la Unesco i de la Nasa, fins tot, com presentar una denúncia si no hi ha altra alternativa a la col·laboració.

Felicitats a tots els que treballem per aconseguir una reducció de la CL, molt especialment a la gent de Cel Fosc, és una tasca en la que tots els afeccionats a l’astronomia hem d’estar molt interessats.

[Enllaç1]  -  [Enllaç2]