Article:

IV Trobada Intercomarcal d'Associacions Astronòmiques

22-04-2007 Joan Anton Abellan

Podem dir que la IV Trobada Intercomarcal d'Associacions Astronòmiques de la província de Girona, duta a terme el dissabte dia 21 d'abril, fou tot un èxit.
L'acta, que es va dur a terme a la sala d'actes del Club Natació Banyoles, va començar a les quatre de la tarda amb l'entrega de credencials al assistents, en total una cinquantena. A dos quart de cinc en punt, es va donar el tret de sortida, amb forma de paraules de benvinguda per part d'en Joan Anton Abellan, d'Astrobanyoles, i de la tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Banyoles, la Sra. Eulalia Turró.
A continuació van començar les conferències, la primera d'elles a càrrec de l' Albert Gascón membre de l'AAAGi que sota el títol de VNT-Virtual Newton Telescope ens va fer un resum de la seva tesis doctoral sobre una taula de càlcul per construïrse un tub de telescopi. Acta seguit, va prendre la paraula en Francesc Pruneda, de la mateixa associació, que ens va comentar com dur a terme la Construcció d'un observatori de baix cost, experiència duta a terme per ell mateix, en uns terrenys familiars. I encara, abans del descans en Toni Raïch d'Astrobanyoles va tenir temps per comentar-nos els Darrers avenços en Cosmologia.
A dos quarts de set, i ja una mica mes refets amb una estona de descans, en que la gent va aprofitar per passejar per les instal·lacions del Club, li va tocar el torn amb en Daniel Bosch, d'Astrobanyoles, que ens va fer unes breus pinzellades sobre Introducció a l'astrofotografia digital. En acabat, i seguint amb el tema fotogràfic, fou en Jose Muñoz Reales, de l'Agrupació Astronòmica Aster que ens va delitar amb un seguit de vídeos i fotografies que van acompanyar la seva conferència sobre Observació i fotografia del Sol en H-alfa.
Per acabar, i mentre fèiem temps per anar a sopar, en Gerard Gomez va encetar una taula rodona en la que van participar totes les agrupacions astronòmiques assistents, sobre Que es pot fer des de les Associacions per fomentar la divulgació de l'astronomia.
Un parèntesi de dues hores per sopar, va fer que tothom s'animés a seguir amb la trobada, i així doncs, ens vam ajuntar a partir de les onze del vespre al Pla de Martís on en mig d'una dotzena de telescopis la gent va poder seguir gaudint d'una jornada purament astronòmica.
Podem dir que fou una vetllada rodona, en la que tots els assistents, representants de diferents associacions astronòmiques catalanes, vem gaudir d'unes xerrades força interessants, d'un bon sopar i d'un cel força bo, com per arrodonir la jornada.